(recept
si oblíbilo 16 návštěvníků)
Broskvová marmeláda
Potřebné ingredience
1 kg oloupaných a odpeckovaných broskví , 1 lžička kyseliny citronové , 1 Extra želírovací cukr 2:1(od Dr.Oetkera)
Postup přípravy
Broskve semeleme na masovém strojku,přidáme kys. citronovou a želírovací cukr , zamícháme a přivedeme k varu.Vzniklou pěnu sebereme.Vaříme asi 5 minut.Jěště horkým plníme slenice,které otočíme dnem vzhůru.TIP:můžeme na konci varu přidat pár lžic rumu. Tato marmeláda má vynikající chuť po broskvích a není moc sladká.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Meryem
(upraveno)
23. 9. 2007, 10:49
Pridavate i navic cukr do marmelady? Diky
Casablanka
(upraveno)
25. 9. 2007, 20:35
@Meryem
Ne.Půl kila extra želírovacího cukru bohatě stačí.Marmeláda je tak akorát(podle mé chuti) sladká a hodně cítit po broskvích.